kunstenaar Leon

Kunstenaar Leon: zeefdrukken

Maandag 19 maart kwam Leon ( de kunstenaar) in groep 1 en gaf de kinderen een introductie - les  over zeefdrukken. De kinderen hebben genoten van deze les en waren zeer gemotiveerd door al het materiaal wat Leon bij zich had. 
Op maandag 26 maart ging Leon met de kinderen en  met de hulp van de ouders zeefdrukken. De kinderen kregen een stukje papier en gingen dit in stukjes knippen, legden dit op de tas en gingen daarna een kleur inkt uitkiezen en mochten samen met Leon en de hulpouders gaan zeefdrukken. Je zag de verbazing van de kinderen toen de zeefdruk van de tas af ging. 
Op dinsdag kwam Leon weer terug en mochten de kinderen weer een stukje papier in stukjes knippen en dit ook weer op dezelfde tas neerleggen (bovenop de zeefdruk van gisteren) en de geknipte stukjes hoeven niet op dezelfde stukjes te liggen als gisteren. Daarna mochten de kinderen weer een andere kleur uitkiezen als gisteren en gaan we weer zeefdrukken. Dit gaf een prachtig resultaat! Weer waren de kinderen enthousiast en keken verbaasd  naar het resultaat! 
Wat was dat mooi! Wat hebben de ouders genoten om dit samen met Leon en de kinderen te gaan doen. Wat een leer - techniekervaring voor de kinderen , de ouders en de juf.
Dinsdag 3 april komt Leon voor een evaluatie! De tassen blijven nog tot dinsdag op school hangen en gaat leon samen met de kinderen bespreken en mogen de tassen mee naar huis.
Bekijk de foto's op deze site. 





Media
  • 20180326_115052.jpg
deze website is gerealiseerd door Heutink ICT