Start van het nieuwe schooljaar!

Groep 1/2b is begonnen aan het nieuwe schooljaar!

Even voorstellen: 
Wij zijn groep 1 en 2 B en hebben 16 leerlingen in onze groep. Juf Bente staat op maandag, dinsdag en vrijdag in onze groep. Juf Tessa op woensdag en donderdag. Juf Ans helpt op dinsdag en donderdag in groep 1/2a en 1/2b. Ook zijn juf Maud (maandag en dinsdag) en juf Gözde (donderdag en vrijdag) als stagiaire Onderwijsassistent in groep 1/2b. De eerste weken na de zomervakantie zijn we begonnen met het leren van de regels en afspraken in onze groep. Dit is belangrijk om een sfeervolle klimaat in de groep te krijgen. De kinderen kunnen al goed zelfstandig de regels e.d. hanteren en we hebben het al gezellig! Grapjes maken vinden de juffen erg belangrijk en de kinderen leren dit ook al aardig. Een regel die we regelmatig zeggen is: van proberen kun je leren.  Dit schooljaar hebben we enkele regels opgesteld die voor De Klimpaal geldt. De komende weken is de regel: op onze school lopen we rustig.

Thema
We werken de komende tijd aan het thema school.
Hierbij is het benoemen van de kleuren en vormen erg belangrijk zoals: kleurnuances (licht en donker), maar ook beige, grijs, lila enz. Bij de vormen komen naast de driehoek en cirkel ook de ruit, zeshoek en ovaal aan bod.
Een site die erg leuk is om thuis te spelen is:  http://www.jufmarije.nl/?p=1184 en 
http://www.ict-platform.be/telletterspel/home.html

Letter en cijfer van de week
Ook hebben we weer de letter en de cijfer van de week. 
Groep 1: cijfer 1 en 2
Groep 2: cijfer 6 en 7. 

Groep 2: letter i en k en woord ik.
Bij de letter i hoort een gebaar en het is een korte klank. De letter k heeft ook een gebaar en is een medeklinker. Het gebaar maken de kinderen met hun rechterhand.

 

Bij de cijfer van de week gebruiken we deze digitale site:  https://www.gynzy.com/be/nl/#!/items/rekenen?cid=56&content_type=all&level_clicked=1&levels%5B%5D=26&lid=1&page=2&search=&utf8=%E2%9C%93

De school heeft hiervoor een licentie en als ouders kun je je de eerste 3 maanden gratis aanmelden. Erg leerzaam voor de kinderen en ook herkenbaar, want deze site gebruiken we regelmatig op school.

Schrijven

Wanneer de nieuwe letters aangeleerd zijn, gaan de kinderen deze letters ook al schrijven. Dit doen ze in hun eigen schrijfschrift. De kinderen schrijven de letters in blokletters. Ook graag de namen van de kinderen in blokletters gaan schrijven (zowel op school als thuis, geen hoofdletters). Hierin gaan we de kinderen zoveel mogelijk stimuleren.

 

Voorbereidend schrijven


Letters en cijfers schrijven    







Cijfers leren we na de kerstvakantie te schrijven.

 

Liedjes bij dit thema:

 https://www.youtube.com/watch?v=q2xY0p4xwSw   dag school, dag school.  En het lied van de dagen van de week. https://www.youtube.com/watch?v=mRNN913F30w

Versje: Bartje van Bommel

http://www.gedachten-   gedichten.nl/poezie_gedichten/70272-bartje-van-bommel.html   

 

 

 

Verkeer:  

De school is alweer begonnen: http://www.schoolopseef.nl/files/verkeersplaten/vk_11_de-school-is-weer-begonnen/

Brengen en halen: http://www.schoolopseef.nl/files/verkeersplaten/vk_10_brengen-en-halen/

 

Media
  • thumb
deze website is gerealiseerd door Heutink ICT