Net even iets anders

Datamuur

We zijn weer begonnen na de herfstvakantie!

Het thema ‘kom erbij’ blijft nog even bij ons in de klas. We gaan wel weer nieuwe dingen leren. Deze nieuwe doelen zijn te zien op onze datamuur:

Met verkeer gaan we het hebben over “Een bijna botsing”. We leren hoe belangrijk het is dat we zichtbaar zijn in het verkeer en op welke manieren we dat kunnen doen

.

 

Ook staat er de komende weken een ontdektafel op de gang voor beide kleutergroepen, waar we alle herfstspullen in kunnen leggen die we buiten verzamelen. Hier kunnen we dan binnen mee spelen. 

We gaan ook stempelen met herfstbladeren, herfsttekeningen maken en letters maken met herfstspullen!

Net even anders..

We gaan het de komende tijd net even iets anders doen in de klas. De afgelopen tijd hebben de juffen de hoeken bedacht bij de thema’s die we in de klas hadden. Hierbij hoorden bijvoorbeeld de boekenwinkel en de schrijfhoek. Vanaf het volgende thema ‘Sinterklaas’ willen we deze hoeken samen met de kinderen gaan bedenken en inrichten. Wij denken dat kinderen hier veel van leren en nog meer betrokkenheid laten zien bij het spelen in deze hoeken. Dit betekent dat aan het begin van een thema de klas nog niet helemaal aangekleed zal zijn, omdat we de hulp van de kinderen hierbij nodig hebben.

Ook mogen kinderen zelf met ideeën komen van voorwerpen of spullen die we nodig hebben in de hoeken. Wanneer wij hier zelf niet direct aan kunnen komen, zou het fijn zijn als we een beroep kunnen doen op spullen van thuis. 


Media
  • herfst8
deze website is gerealiseerd door Heutink ICT